Home > Stipendiat > Luz Neri Escobar

Post- och Bankgiro:
Postgiro 901515-7
Bankgiro 901-5157

Glöm inte ange namn eller en hälsning om du vill.

Check Payment

Vi kan tyvärr inte ta emot kontanter via post.

Hej!

Mitt shipibo-namn är NETEN BIRI, som betyder DAGEN LJUS. Jag är 25 års. Min pappa heter Cesar Escobar Valles han är jordbrukare, min mamma heter Rosenda Barbaran Hyayta hon arbeta med handarbete.

Jag föddes den 1 april 1990 i Yarinacocha och jag har 13 syskon. Jag har en lite pojke som är 3 års gammal, han heter Carlos Cesar.

2010 började jag läsa engelska i Universidad Nacional de Ucayali men på grund av ekonomiska problem kunde jag inte fortsätta. Jag fick också mitt barn. Under den tiden arbetade jag med handarbete.S

Sedan 2014 är jag med i FECONAU (organisation för urbefolkning i Peru) och arbetar med miljögruppen (GDC, Grupo de Desarrollo de Capacidade) med klimatförändringar.

Under 2015 anmälde jag mig till UNU, för att läsa till lärare. Jag har svårt att underhålla mina studier därför ansökte jag för att bli stipendiat hos Amazonasföreningen. Jag är väldigt glad att fått stipendiet. Jag vill gärna arbeta för shipibo-folket

Jag vill tacka Amazonasföreningen och alla svenskar som bryr sig om Shipibo!