Home > Stipendiat > Miluska Linares

Direct Bank Transfer

Göra en donation till vårt 90-konto90 Konto - Svensk insamlingskontroll

Post- och Bankgiro:
Postgiro 901515-7
Bankgiro 901-5157

Glöm inte ange namn eller en hälsning om du vill.

Check Payment

Vi kan tyvärr inte ta emot kontanter via post. 

Efter sex tuffa år vid Universidad Nacional de Ucayali är Miluska nu färdig med sina studier i juridik och statsvetenskap. Läs intervjun med Miluska här.


Hej!

Mitt shipibonamn är Kestne Yavi som betyder ”charmig kvinna”. Jag är född den 14 april 1988 i Yarinacocha.

Jag har fem syskon, de heter Daysi Gaby, Dan, Dana Rocio, Deivi Brayan. Min mamma heter Eladia Flores Días, hon gör handarbete som hon säljer. Min pappa heter David Linares Lomas och han är pastor i Shipibokyrkan.

Vi bor i Pucallpa och  jag började studera 2015 på Universidad Nacional de Ucayali. Jag läser juridik. Jag vill läsa juridik för att kunna hjälpa mitt folk, det saknas många jurister bland shipibo, särskilt kvinnor. Det är viktigt att stoppa mäns våld mot kvinnor. Jag har stöttat många shipibo-kvinnor i rättsfrågor och att förbereda och utbilda dem inför vittnesmål rättegång.

Jag har fått fyra barn sedan jag påbörjade min utbildning 2015. Jag vill tacka min partner för allt stöd som han ger mig så att jag kan studera. Utan min parters stöd hade jag aldrig klarat det.

Jag vill tacka Amazonasföreningen som ger mig detta stöd så att jag kan fortsätta med mina studier. Utbildningen är sex år.