Home > Nyheter > Radioprogram av och för Shipibo

Under besöket i Pucallpa träffade vår ordförande Lucy föreningen ARIAP.  Organisationen arbetar med att lyfta fram Shipibos kultur, utbildning och språk, bland annat med hjälp av radiosändningar. Lucy blev inbjuden som gäst i programmet.

Lucy tillsammans med programledare för livesändningarna i satsningen Axenon Ikanwe.

Lucy träffade organisationens ordförande Jeiser och koordinator Arnel, som berättade att ARIAP startat radioprogram med kulturinriktning. Satsningen heter Axenon Ikanwe.

Programmen är mycket uppskattade och handlar bland annat om språket Shipibo, interkulturell tvåspråkig utbildning och interkulturell hälsa.

De är också underhållande och familjevänliga. Programledarna bjuder in gäster som berättar om historier och myter, legender och sånger från Shipibo. Ibland pratar de om traditionellt fiske, hantverk eller jordbruk som utövas av de äldre generationerna.

Inom kort startar organisationen även en satsning på videosändningar.

Lucy i direktsänd radio

Amazonasföreningen blev glädjande nog inbjuden att delta i programmet genom Lucy som gäst i studion. Hon fick där chans att berätta om vår verksamhet och möjligheter till framtida samarbete.

Lucy blev intervjuad om Amazonasföreningens verksamhet och möjligheter till framtida samarbeten.

Intervjun sändes live via Facebook och är uppdelad i fler klipp. Alla delar i intervjun finns att se och höra 12 juli i Facebookgruppen Axenon Ikanwe. 

ARIAP har sitt kontor i ett hus som heter Ametra. De delar lokaler med Alianza Arkana och organisationerna samarbetar mycket med varandra. 

Mer om Axenon Ikanwe och ARIAP 

Följ ARIAP på Facebook